Gledao sam sinoć gostovanje Trojkine "počasne građanke", koja je koautor izvještaja koji je Srbija koristila kao dokaz u odbrani pred Međunarodnim sudom pravde u tužbi Bosne i Hercegovine za genocid, a kojeg je nedavno čak i Vojislav Šešelj nazvao historijski važnim za Srbiju.

Toliku količinu zlonamjernosti i bezobraznih neistina je ta međunarodna špekulantica i reketašica iznijela, da je to prosto za nepovjerovati.

Najavili smo ranije zašto je nagrađuju ovom titulom počasne građanke. 

Sve što smo najavili ovih dana je sinoć potvrđeno...

Ona se kao čudi optužbama Željka Komšića za povezanost sa Trojkom, iako je prije nekoliko noći sjedila do kasnih noćnih sati na recepciji 

hotela Central sa visokim zvaničnicima NIP-a - ali to je posebna tema.

Kao primjer stupidnosti njenih iznesenih tvrdnji, izdvojio bih onu da ambasadora Bosne i Hercegovine može ovlastiti da u ime države preda pravni podnesak pred najvećim svjetskim sudom član Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji ga je imenovao na tu funkciju.

Dakle, po toj logici, ambasadora koji je Bošnjak, može ovlastiti Član Predsjedništva Bošnjak, Srbina Srbin, Hrvata Hrvat?

Kakva glupost i neistina.

Ambasadore, naravno, imenuje Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, a ne jedan član i svaku odluku takve vrste u ime države, naravno, može donijeti samo Predsjedništvo u kojem su 2017.godine sjedili Čović i Ivanić - a koji su jedini krivci zašto nismo mogli imenovati novog agenta! 

Nakon toga, na Senadovo pitanje šta bi se desilo sve i da je ambasadorica mogla predati taj zahtjev, ko bi kao pravni zastupnik činio sve radnje? 

Ona je kazala da bi to radili advokati koje bi platili Fondacija! 

Bez državnog ovlaštenja? 

Nemojte više ovom narodu pamet razvlačiti!

Završila je svoju predstavu, ta "dobronamjerna" advokatica Tuđmana, ali i Srbije u slobodno vrijeme, koja svakako nikada nije studirala pravo, sa lažnim obećanjem neukom građanstvu (ona ga takvime smatra) da će, ako se promijene okolnosti i bude izabran neki novi član Predsjedništva iz reda Bošnjaka (valjda umjesto Bakira Izetbegovića), taj član Predsjedništva moći podnijeti reviziju iako je istekao rok.

Kakva neistinita i nadrealna konstrukcija, kakav osvetnički, obavještajni i prljavi početak političke kampanje...

U toku njenog gostovanja, Konaković, koordinisano piše status na facebooku, piše da on eto ne halali izdaju svoga naroda.

Da, isti onaj Konaković čiji kandidat je u Velikoj Kladuši spriječio poraz ratnog zločinca Fikreta Abdića za par stotina glasova!

Isti onaj čiji je kandidat u Novom Travniku omogućio pobjedu HDZ kandidata, a koji je pokušao to isto u Jajcu, na sreću bezuspješno.

Isti onaj čija je stranka zavadila Bošnjake Janje, a što je rezultatiralo prvim porazom Bošnjaka za izbore mjesnih zajednica u toj strateški važnoj povratničkoj MZ.

Isti onaj koji je radio kampanju i slikao se sa Boškom Čavar i Irmom Baralijom koje su omogućile ostanak HDZ Gradonačelnika u Mostaru.

Isti onaj čija stranka, dok Edin Ramić, Vojin Mijatović i drugi, deru cipele po dijaspori, jedina opstruiše "Pokret za državu" i zajednički nastup patriotskih snaga na izborima u entitetu Rs.

Isti onaj kome nervozni i nikada rigidniji Čović uporno komplementira, a Željana Zovko mu lajka tweetove.

Da, baš on, kao, ne halali izdaju...

Međutim, zna narod, iako nekada ljut na SDA, često i opravdano, pa čak i oni najveći kritičari znaju da SDA i njeni kadrovi mogu uraditi svašta, ali nikada ne mogu izdati državu Bosnu i Hercegovinu i svoj narod, posebno ne Bakir Izetbegović!

S obzirom da me je Senad Hadžifejzović sinoć, govoreći o mojoj najavi da će Nevenki Tromp biti oduzeto priznanje nakon izbora u oktobru, nazvao potparolom SDA, iako ne obnašam tu funkciju, niti takva funkcija u SDA uopšte postoji, koristim ovu priliku da pozovem tu špekulanticu Nevenku Tromp na Face to Face.

Pozivam i Konakovića, baš na ovu temu, a ako ne smije on, kao što nije smio iako su nas producenti FACE-a više puta pozivali na za njega lakše teme, neka pošalje najboljeg pravnika kojeg ima, ako ga uopšte ima.

Ili mogu i Konaković i Tromp skupa, a neka povedu i nekog pravnika sa sobom po slobodnom izboru.

Pozivam ih, ali ne kao potparol SDA, nego kao potparol istine!

Kada nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost!