Sinoć je u Kristalnoj sali Općine Bugojno održana Izborna skupština Općinske organizacije Stranke demokratske akcije Bugojno. Skupštini se obratila potpredsjednica SDA BiH i predsjednica OO SDA Bugojno, dr Melika Mahmutbegović. U  svom obraćanju prisutnim delegatima i gostima, osvrnula se na mandatni period  2013-2019., te podsjetila kako je stanje u SDA Bugojno u tom periodu stabilizovano te su stvoreni preduslovi za jačanje, omasovljenje i napredak stranke. To se potvrdilo i kroz izvanredne  rezultate tokom tri  izborna ciklusa. Aktualna predsjednica, dr Mahmutbegović, koja se inače nije  kandidirala za poziciju predsjednika OO SDA Bugojno, poželjela je svima uspješan rad, dobre rezultate  i u narednom periodu, uz novo vodstvo.

Za  funkciju predsjednika OO SDA Bugojno najviše kandidatura iz mjesnih odbora, imali su Amir Šečibović i dr. Nedžad Jusić. Neposredno pred sjednicu Skupštine, dr Jusić je odustao od kandidature, prvenstveno zbog brojnih poslovnih obaveza. Zahvalio se brojnim članovima SDA Bugojno koji su mu ukazali čast i predložili ga na ovu funkciju ali je zbog ranije navedenih razloga odustao te je  poželio uspjeh drugom predloženom kandidatu. Nakon njegovog odustajanja, aklamacijom je za predsjednika OO SDA Bugojno, izabran Amir  Šečibović, aktuelni ministar u Vladi SBK.

Na Skupštini  su izabrani i članovi Izvršnog odbora OO SDA Bugojno,  predloženi kandidati za predsjednika i potpredsjednika  Kantonalnog Izvršnog odbora SDA, te  delegati  za Skupštinu SDA SBK-a.