Vijesti / Novosti

Žene SDA: Uvijek uz majke Srebrenice!

Objavljeno: 08.07.2021. u 14:20

Delegacija organizacije Žene SDA  zajedno sa profesoricom Sebijom Izetbegović boravila je danas u posjeti Srebrenici.  

Nakon obilaska Memorijalnog centra, te polaganja cvijeća na spomen obilježje, delegacija je posjetila OO SDA Srebrenica  gdje se razgovaralo o pripremama za obilježavanje 11. jula, evocirajući uspomene svih prisutnih na taj dan prije 26 godina. Puno toga se promijenilo u ovih  četvrt vijeka, ali tugu, bol, osjećaj prožimanja trnaca svaki put kada se prolazi kroz Potočare teško da ikakva vremenska distanca može promjeniti. OO SDA Srebrenica već godinama se bori i ukazuje na to da Srebrenica treba da bude živa i ostalih jedanaest mjeseci u godini, a ne samo u julu kada se sve uzburka, a onda opet utihne...  

Da će se to u budućnosti mijenjati, svjedoči i projekat izgradnje Doma za majke Srebrenice koje su Žene SDA i novčano podržale, te su ovom prilikom i uručile svoju donaciju. U delegaciji za doček su bile i predsjednica RO Žene SDA Srednje Podrinje i predsjednica Žene SDA Srebrenica.

Žene SDA također su posjetile i Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS, te se zahvalile na nesebičnoj, svakodnevnoj podršci i ljubavi koju pužaju majkama Srebrenice.