Predsjednica organizacije Žene SDA i poslanica u Parlamentu PD FBiH  Kenela Zuko, od 05.-06.11.2020. godine, bila je u radnoj posjeti organizaciji Žene SDA TK. Tom prilikom predsjednica Zuko  posjetila je Kalesiju, zajedno sa članicom Predsjedništva Žene SDA  i koordinatoricom za TK, Almirom Ćosić-Avdić .

Delegacija Žene SDA posjetila je spomen obilježje  šehidima i poginulim borcima Kalesije,  proučile fatihu i položile cvijeće, a potom je  upriličena  i posjeta dvjema porodicama u Kalesiji.

Članice organizacije Žene SDA Kalesija, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera, organizovale  su tribinu na kojoj se obratila i predsjednica Zuko i dala podršku kandidatkinjama i kandidatima na izbornim listama SDA.

Prilikom boravka u Tuzli,  predsjednica Zuko susrela se i sa predsjednikom GO SDA Tuzla Salkom Zildžićem i sa članicama IO organizacije Žene SDA GO Tuzla. Razgovarano je  o predizbornim aktivnostima, te je data podrška GO SDA Tuzla u nastojanju ostvarivanja što boljeg izbornog rezultata.

Nakon sastanka položeno je cvijeće i odata počast  stradaloj mladosti  i žrtvama masakra  na tuzlanskoj Kapiji, koje su 1995. godine izgubili živote od agresorske granate.