Vijesti / Novosti

U Bosanskom Petrovcu održana tribina na temu "Uloga i značaj žene u borbi za nezavisnost BiH"

Objavljeno: 14.03.2022. u 11:35

Organizatori tribine su Žene SDA USK-a zajedno sa općinskom organizacijom Žene SDA Bosanski Petrovac.

Na samom početku programa pristutnima se u ime domaćina obratila Predsjednica žena SDA Bosanski Petrovac, potpredsjednika KO SDA USK i zastupnica u Skupštini USK Bernada Jukić Kličić koja je istakla važnost održavanja ove tribine upravo u Bosanskom Petrovcu.

U ime domaćina prisutnima se obratio i načelnik Općine Bosanski Petrovac, Mahmut Jukić.

Načelnik Jukić je kandidat koji je na posljednim općim izborima dobio povjerenje građana ove lokalne zajednice kao kandidat SDA.

Poseban dobrinos u organizaciji današnje tribine dala je Predsjednica KO OŽ SDA USK Bisenija Mušedinović.

Predsjednica Mušedinovic poselamila je sve prisutne uz poruku da je važno očuvati jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Uz motivirajući govor u ime svih žena SDA obratila se predsjednica OŽ SDA BiH Kenela Zuko.

Predsjednica Zuko, zastupnica je u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, te svojim radom i inicijativama, koje se tiču upravo teme o kojoj govorimo, primjer aktivnog sudionika.

"Žene bi trebale biti mnogo više osviještene i da se međusobno pomažu, ali i da su društveno aktivne, ne samo kroz politiku, nego i razna udruženja i nevladine organizacije. Svaka žena u sebi može pronaći kvalitete i dati doprinos. Vrlo je bitno za žene da se edukuju, gdje god postoji mogućnost", riječi su ovo uvažene predsjednice Zuko.

Uloga žene u društvu i porodici je jedan od nezaobilanih faktora njihove uspješnosti. Uvodničari o temi Uloga i značaj žene u borbi za nezavisnost BiH su bili: Elma Ferizović, članica Predjedništva OŽ SDA Bosanski Petrovac, mr.sc. Jasmin Musić predsjednik KO SDA USK-a i dr. sc. Vildana Jogić vanredni profesor, vijećnica u Općinskom vijeću Bosanska Krupa.

Današnja tema okupila je članice SDA sa područja USK-a, ali drugih dijelova BiH.