Javnom razmjenom uvreda i dogovorenim sukobima, poput ovog između Milorada Dodika i Elmedina Konakovića, aktuelna vlast pokušava sakriti međusobnu trgovinu na štetu bošnjačkog naroda.

Umjesto svađa sa Dodikom preko društvenih mreža, šef NiP-a Elmedin Konaković bi javnosti trebao objasniti zašto je pristao da isti taj Dodik imenuje svog direktora Uprave za indirektno oporezivanje, zatim da se izdvoji 70 miliona KM za kupovinu kumove zgrade i dodatni višemilionski iznosi za entitet RS na štetu FBiH, a onda i da smijeni sve Bošnjake sa rukovodećih pozicija u Regionalnom uredu Uprave za indirektno oporezivanje Sarajevo.

S obzirom da su Bošnjaci protjerani i sa rukovodećih pozicija u SIPA-i, nakon što je Trojka cijeli sigurnosni sektor predala u ruke SNSD-a, sasvim je razumljiva Dodikova tvrdnja da je sa Trojkom „ostvario one ciljeve koje je htio ostvariti“.

Vrijeme je da se Konaković na Facebooku „prehrabro“ suprotstavi i Draganu Čoviću, ne bi li tako pokušao sakriti činjenicu da je Trojka nedavno pristala i na smjenu svih Bošnjaka iz Vijeća BHANSA-e.

Nakon sječe bošnjačkih kadrova sa rukovodećih pozicija na državnom nivou u korist Srba i Hrvata, ali i istog pristupa na federalnom nivou u preduzećima poput Autocesta, Željeznica FBiH i svih ostalih institucija koje je Dragan Čović „zapikao“, nameće se pitanje da li Trojka smatra da Bošnjaci nisu dostojni ili sposobni da upravljaju javnim institucijama i svojim sudbinama, pa tu ulogu uporno prepuštaju pripadnicima drugih naroda.