U Tojšićima 15. 09. 2018. godine SDA Kalesija je upriličila predstavljanje svojih kandidata za sve nivoe na predstojećim Općim izborima.

Na sinošnjem skupu je naglašeno da SDA je uvijek pobije?ivala na izborima i da će ovo biti još jedna pobjednička kampanja. Kandidati i članovi SDA posebno su naglasili kandidaturu za Predsjedništvo BiH, Šefika Džaferovića, iskusnog i bliskog saradnika rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića.

Na skupu su govorili kandidati za Skupštinu TK, Parlament FBiH i Parlamentarnu skupštinu BiH. Enver Jukanović, kandidat za Parlament FBiH, SDA je simbolično uporedio sa rijekom u kojoj se vremenom znalo svašta naći. No, kada je ta rijeka nabujala, ona je sve ono što joj ne pripada ostavila na obalama, da visi na obližnjim vrbama, te je nastavila sigurno da teče svojim tokom. Pored kandidata, prisutnima se obratio i potpredsjednik Povjerenštva za OO SDA Kalesija Fadil Alić.

Naročitu pažnju izazvalo je obraćanje Povjerenika za OO SDA Kalesija, ministra u Vladi FBiH, dr. Edina Ramića. On je prisutnima predočio činjenicu da će kadrovi SDA uvijek, čista obraza, doći pred svoje birače, predočiti šta su radili u prethodnom periodu i iznijeti planove za budućnost. Ovako nešto ne mogu uraditi oni koji su svoje mandate proveli radeći za svoje interese ili interesne skupine onih koji nisu iz Kalesije, bilo da se radi o onima koji su mandat dobili od SDA pa ga iznevjerili ili o onima koji su kroz druge partije ušli u skupštinske klupe a da tokom mandata ništa nisu uradili za Kalesiju.