Ekskluzivni gost najnovijeg video intervjua na portalu Vijesti.ba je predsjedavajući Predsjedništva BIH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.
Izetbegović u razgovoru za naš portal govori o tome šta je ura?eno u prethodnih osam godina, koliko je u Predsjedništvu BIH, ali i šta nije i zašto. Razgovarali smo i o tome kakvu Bosnu i Hercegovini vidi u budućnosti te zašto smatra da je stanje bolje od percepcije i kako zaustaviti destruktivne politike koje žele novi entitet i otcjepljenje entiteta.

Šta je sa pričom o Arapima u BIH, kakve su danas me?unarodne okolnosti i na ruku kojih politika one idu, kako gleda na poruke pruženih ruku Dragana Čovića i Bože Ljubića, radi li se o iskrenim porukama ili predizbornom blefiranju, neke su od tema o kojima razgovaramo.

Saznajte zašto Izetbegović misli da Dodika čeka “penzija“ i kakvu je poruku nova administracija SAD-a uputila SNSD-u sankcijama Nikoli Špiriću, šta misli o tvrdnjama Mladen Ivanića da trenutni bošnjački lider izaziva sva?u i sukobe.

Razgovarali smo i o crtanju novih karata na Balkanu, naoružavanju u regionu i spremnosti BIH da odgovori na te izazove, turbulentnim odnosima sa Srbijom i Hrvatskom, planovima za budućnost i “Agendi 2026“ – zašto SDA traži još osam godina.

Nezaobilazna tema su i predstojeći izbori, a Izetbegović prognozira rezultat SDA i šanse njenog kandidata za Predsjedništvo BIH Šefika Džaferovića u odnosu na protukandidate.

Saznajte i koga vidi kao potencijalnog partnera u budućoj vlasti.

VIJESTI.ba