STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE VRATILA JE POVJERENJE KLJUČANA

Sinoć je u prepunom Domu kulture u Ključu održan centralni predizborni skup Općinske organizacije SDA KLJUČ. Prisutnima su se predstavili kandidati SDA za sve nivoe vlasti na predstojećim općim izborima u Bosni i Hercegovini.

Prisutnima je u ime OO SDA KLJUČ dobrodošlicu izrazila Subha Džafić, kandidatkinja za Skupštinu Unsko-sanskog kantona i predsjednica Asocijacije mladih SDA Ključ. U svom obraćanju istaknula je važnost sudjelovanja žena i mladih u društvenim procesima s posebnim naglaskom na općinu Ključ i na naš kanton. Izrazila je spremnost da doprinese unapređenju našeg svakodnevnog života, posebno u oblasti obrazovanja, zdravstva, zaštite okoliša i borbe za ostanak mladih u našoj zemlji.

Kandidat za Skupštinu Unsko-sanskog kantona i predsjednik OO SDA KLJUČ Jasmin Musić konstatovao je da se SDA u Ključu vratila na mjesto najjače političke organizacije u Ključu i da je nakon posljednih lokalnih izbora vratila i učvrstila povjerenje građana naše općine. Jasmin Musić prezentirao je projekte realizirane u Ključu sa viših nivoa vlasti u ovom mandatu i zahvalio federalnom ministru Šemsudinu Dediću, premijeru Kantona Huseinu Rosiću i ministrima u Vladi USK na podršci našoj općini u proteklom periodu.

Musić je izrazio i uvjerenje da su Ključani prepoznali da OO SDA KLJUČ ima najveći stručni, politički i intelektualni kapacitet da se u budućnosti izbori za još bolju, jaču i snažniju poziciju Ključa u našem kantonu i Bosni i Hercegovini.

Skupu su se, pored komandanta Hamdije Abdića obratili nosioci lista SDA na predstojećim izborima: Almin Handanagić, Asim Kamber i Šemsudin Dedić.

Sa skupa je poručeno da će građani Ključa dati najveću podršku budućem članu Predsjedništva Šefiku Džaferoviću i kandidatima SDA na listama za sve nivoe vlasti.

Izborni štab Stranke demokratske akcije Ključ zahvaljuje se građanima Ključa na prisustvu skupu i velikoj podršci u proteklom periodu. Pozivamo vas da u nedjelju izađete na izbore i podrzite državotvornu, dosljednu i odgovornu politiku koju vodi Stranka demokratske akcije!

SNAGA NARODA!

PRESS SLUŽBA OO SDA KLJUČ