U završnoj fazi realizacije predizbornih aktivnosti kandidati SDA Visoko posjetili su naselje Dolovi, koje se nalazi na granici s općinom Kakanj. S građanima je razgovarano o aktuelnim problemima ovog kraja, kao i o akatuelnoj političkoj situaciji.

Svi prisutni su se složili da je SDA ozbiljna, pouzdana i odgovorna snaga, koja je u stanju da vodi državu u izazovnom vremenu koje je pred nama. Konstatovano je da kandidati SDA Visoko nisu bahati, nisu oholi, nisu kriminalci, nisu drogeraši, nisu korumpirani, nisu smutljivci, nisu spletkaroši, nisu zavidni drugima na uspjehu! Kandidati SDA Visoko su pošteni, časni i ponosni mladi ljudi, koji dolaze iz naroda i predstavljaju narod!

Isti dan u prostorijama SDA Visoko realizovana je interaktivna tribina na temu “provođenje izbora u skladu s Zakonom”. Jasno je istaknuto da će SDA Visoko primijeniti Izborni zakon, ali i sve krivične zakone u BIH kako bi se sankcionisali i procesuirali svi oni koji pokušaju izbornu krađu ili bilo koju drugu nepravilnost tokom izbornog dana! U cilju provedbe izbora na način kako je utvrđeno Zakonom, SDA Visoko će zatražiti angažman OHR-a, Izborne komisije, SIPE, FUP-a, te drugih relevantnih domaćih i stranih institucija.

Na kraju radnog dana kandidati SDA Visoko prisustvovali su Centralnom predizbornom skupu u Varešu gdje su i predstavljeni.

Vareš, Breza, Visoko, Kakanj i Zenica su večeras disali kao jedan. Svi kandidati na svim nivoima su dobili izuzetno veliku podršku.

Poruka centralnog predizbornog skupa u Varešu jeste da su izbori 7. oktobra presudni za budućnost Bosne i Hercegovine, stoga Vas pozivamo da glasate za SDA i kandidate SDA na svim nivoima vlasti!