Saopćenjem za javnost oglasila se Stranka demokratske akcije, u kojem navode da je Pobjednički pohod SDA na području Tuzlanskog kantona nastavljen je centralnim predizbornim skupovima u Kalesiji, Živinicama i Lukavcu. U Kalesiji su, pred više od 2000 članova i simpatizera Stranke demokratske akcije, predstavljeni kandidati s područja ove općine za državni i federalni parlament, te za Skupštinu Tuzlanskog kantona.  Okupljenima su se obratili Bego Gutić, nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona, Denijal Tulumović nosilac liste za Predstavnički dom Federalnog parlamenta i Safet Softić nosilac liste SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH. Skupu u Kalesiji su se obratili Šefik Džaferović, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Bakir Izetbegović predsjednika Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom su poručili da se SDA 28 godina bori za ovu zemlju i njen narod, i da je sve što je Stranka demokratske akcije uspjela to je zahvaljujući ovom narodu.

Pred velikim brojem članova i simpatizera predizborni skup SDA održan je i u Lukavcu. Predviše od 1500 prisutnih predstavljeni su svi kandidati  OO SDA Lukavac za sve nivoe zakonodavne vlasti, a govorili su i BegoGutić, nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona, Safet Softić, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, Amir Fazlić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA i treći na listi zaParlamentarnu skupštinu BiH i dr Tarik Arapčić, predsjednik opštinske organizacije  SDA.

Sa ovogskupa je poručeno: “spriječili smo u njihovim lošim nakanama one koji su vođeni ličnim interesom i dobili u Lukavcu čistu, snažnu, stabilnu SDA, spremnu na veliku pobjedu!”