U sklopu predizbornih aktivnosti u povodu Općih izbora 2018 .godine, Općinski odbor Stranke demokratske akcije Jablanica u srijedu 26.09.2018. godine završava prvi ciklus obilaska Mjesnih zajednica i njihovih podružnica na području općine Jablanica.
Građani općine Jablanica su proteklih dana imali priliku da saznaju nešto više o Izbornoj platformi Stranke demokratske akcije, ali i da upoznaju kandidate OO SDA Jablanica za sve nivoe vlasti, kandidate koji su odani ideji jedinstvene Bosne i Hercegovine, uz iskrenu ljubav prema domovini i uz veliki intelektualni potencijal, vođeni idejom SDA i definitivno, oni su najbolji izbor 7. oktobra.
U razgovoru sa građanima i podršci koju pružaju najjačoj političkoj stranci u BiH, dolazeći na skupove u velikom broju i podržavajući kandidate Stranke demokratske akcije, s razlogom možemo očekivati kako Stranka demokratske akcije ostaje pobjednička stranka i na ovim predstojećim izborima.
U narednom periodu, OO SDA Jablanica obići će i prostale Mjesne zajednice na području općine Jablanica, a svoje predizborne aktivnosti završit će 03. oktobra 2018. godine u 20 h u Sali Muzeja „Bitka za ranjenike na Neretvi“ Jablanica, kada će Centralnim predizbornim skupom najaviti još jednu izbornu pobjedu i pokazati SNAGU NARODA.