U Domu kulture u sarajevskom naselju Švrakino selo večeras je održan skup na kojem su predstavljeni kandidati SDA za predstojeće izbore iz Općine Novi Grad, ali i kandidati SDA sa drugih općina. Uz nosioca SDA liste za Skupštinu Kantona Sarajevo Semira Efendić, predstavili su se Aljoša Čampara, Haris Zahiragić, Samra Ćosovic Hajdarević, Nermana Zajmović, Rijana Jusufbegović, Munir Gaković, Aldin Tinjak, Sabahudin Delalić, Jasmin Smiječanin.

Efendić je prisutnim gra?anima ukratko prezentovao svoj izborni program Pokrenimo Sarajevo zajedno iz kojeg je istakao da mu je jedan projekat posebno važan: Realizacija projekta izgradnje nacionalnog stadiona koji je već predstavljen javnosti mi je posebno drag. Vrijeme je da Sarajevo dobije i izgradi nacionalni stadion. Nadamo se da ćemo uspješno realizovati ovaj projekat, a da ćemo stadion zajedno napuniti za četiri godine, kazao je Efendić.

Istakao je tako?er kako je ponosan na činjenicu da se projekti iz programa koje je predstavljao gra?anima uspješno realizuju: Svi smo mi zajedno pokrenuli Novi Grad, nije za to zaslužan nijedan pojedinac već svi mi zajedno i samo se tako može biti uspješan u poslu, kazao je.

Prisutnima se obratio i predsjednik Općinske organizacije SDA Novi Grad Sarajevo Huso Ćesir koji je pozvao da se da podrška kandidatima Stranke demokratske akcije za sve nivoe vlasti kao i za kandidata za člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića: Ne smijemo imati dvojbi kome da damo svoj glas, moramo biti jedinstveni i pokazati našu snagu, poručio je Huso Ćesir.