Vijesti / Novosti

Kenela Zuko, predsjednica organizacije Žene SDA na tribini u Modriči

Općinska organizacija Žene SDA Modriča, uz poštivanje  svih propisanih epidemioloških mjera, organizirala je  17.10.2020. godine tribinu, na temu: „Žena u politici“.  U sali SKC, prisutnima su se obratili predsjednik OO SDA Modriča, Azem Tursić, kandidat sa liste SDA Modriča Edi Okić, i potpredsjednica organizacije Žene  SDA Amina Kavazović.

Objavljeno: 18.10.2020. u 14:59

Domaćini su se zahvalili prisutnima na dolasku, posebno predsjednici organizacije Žene  SDA Keneli Zuko.

Potpredsjednica Amina Kavazović,  pozvala je žene da izađu na izbore zajedno sa svojim porodicama, da podrže kandidate s liste SDA, da budu pokretači kao što su bile i kada su se vraćale na svoja ognjišta, da pokažu da u Modriči Bošnjaci hoće i moraju da se pitaju.

Predsjednica Kenela Zuko, zahvalila  se na dočeku i organizaciji tribine,  i na početku svog izlaganja naglasila, kako žene trebaju da svoj potencijal i talenat iskoriste  da ulažu u sebe, da se obrazuju i da budu korisne društvenoj zajednici. Zuko je pozvala žene da nikako ne zanemaruju ulogu supruge, majke i kćerke, te da se svaka žena fokusira na svoju struku i na taj način maksimalno doprinosi, jer svaka žena ima svoje kvalitete i potencijale.

Žene trebaju podržati kandidatkinje na izbornim listama, ali trebaju podržati i kandidate sa liste, koji su kvalitetni i koji će doprinositi i ulozi žene u politici.

Ukazujući na vrijednost žene, predsjednica Zuko je  navela riječi predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, kada je rekao, da je žena kičma muškarca, koja uspravno stoji uz zajedničko razumijevanje i potporu.

Na tribini su između ostalih prisustvovali i predsjednica RO Žene SDA Sjeverna Bosna Advija Mustafić, sa potpredsjednicama, predsjednica KO Žene SDA TK Zumra Begić, koordinatorica organizacije Žene  SDA za Sjevernu Bosnu Jasna Hadžiselimović, predsjednice i predstavnice Općinskih organizacija Teslića, Doboja, Dervente, B.Broda i Odžaka.

Nakon tribine, predsjednica Kenela Zuko sa članicama organizacije Žene  SDA Modriča, posjetila je nekoliko socijalno ugroženih porodica u tom gradu.