Vijesti / Izbori

IZETBEGOVIĆ U JAJCU: POTREBNA NAM JE VELIKA POBJEDA KAKO BISMO ZAUSTAVILI RETROGRADNE SNAGE I POKRENULI ZEMLJU U PRAVOM SMJERU

Objavljeno: 20.09.2022. u 10:28

U Domu kulture u Jajcu održan je centralni predizborni skup Općinske organizacije Stranke demokratske akcije Jajce, na kojem se članovima i simpatizerima SDA, te građanima Jajca obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Izetbegović je tokom obraćanja podsjetio da je u proteklom periodu obišao cijelu BiH, ali i bosanskohercegovačko iseljeništvo širom Evrope, te da sve ukazuje na novu pobjedu SDA.

- Uz Božiju pomoć i uz podršku naših dobrih, osviještenih, odanih patriota idemo ka rezultati koji garantuje pozitivni preokret u sudbonosno važnom mandatu koji je pred nama – poručio je Izetbegović.

Ocijenio je Izetbegović da od okončanja agresije na BiH nije bilo važnijih izbora od predstojećih, te da je narod svjestan te činjenice.

- Potrebna nam je velika pobjeda kako bismo zaustavili retrogradne snage i pokrenuli zemlju u pravom smjeru – kazao je Izetbegović.

Izetbegović je, podsjećajući na ulogu SDA u svim pozitivnim procesima u protekle tri decenije, poručio da je SDA-u potrebno 350.000 glasova građana.
- Zauzvrat garantujemo mir, sigurnost, stabilnost i ekonomsku eksploziju. Mi smo čuvari BiH, mi smo predvodnici. Budite uz nas, budimo zajedno u pobjedi koja je pred nama – izjavio je Izetbegović.

Podsjetio je Izetbegović na brojne izazove sa kojima su se BiH i njen narod suočili u proteklom periodu, ali i na činjenicu da je SDA imala odgovor na sve te izazove.
- Izborili smo nezavisnost, vratili suverenitet, napravili Armiju i potvrdili višestoljetne granice. Nikada Srebrenica, nikada Tomašica, nikada Biljani neće biti ništa drugo do BiH – kazao je Izetbegović.

Osvrnuo se Izetbegović na postupak Milorada Dodika, koji je svojevremeno doveo harmonikaše u zgradu Predsjedništva BiH.

- Uzalud vam trud, svirači. Nećete drekom i harmonikom sakriti istinu. Ništa od onoga sa čime ste zamajavali narod niste postigli. NATO put je nastavljen, državna imovina je ostala u vlasništvu države, sačuvane su državne nadležnosti, izgubili ste kontrolu nad CIK-om, skinuta je ploča sa imenom Radovana Karadžića sa zgrade studentskog doma na Palama, srušena je nelegalna crkva u Konjević Polju – izjavio je predsjednik SDA.

Govoreći o izjavama predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Izetbegović je kazao da Hrvatska nije oslobađala BiH već je vodila neodgovornu politiku koja je, između ostalog, rezultirala masovnim odlaskom hrvatskog stanovništva iz BiH.

- Bosanski Hrvati su naš narod, nisu vaš, bez obzira kakve mi sa njima imali probleme. Imate puno posla u Hrvatskoj, buja vam fašizam među omladinom. Prvo ostruži fašizam, pa tek onda koristi sapun i parfem – poručio je Izetbegović Milanoviću.

Pozvao je Izetbegović političke oponente SDA da prestanu sa uzaludnim napadima na najjaču patriotsku stranku već da se okrenu borbi za državu BiH i njene građane.

- Sve je sazrelo za ekonomski bum koji će dovesti do velikog poboljšanja životnog standarda u BiH – kazao je Izetbegović, podsjećajući na pozitivne rezultate rada Vlade FBiH u proteklom periodu.

Na skupu su se također obratili predsjednik Općinskog odbora SDA Jajce Edin Hozan, predsjednik Kantonalnog odbora SDA SBK Asim Mekić, kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH Refik Lendo, potpredsjednica SDA i nositeljica liste za Parlament FBiH Melika Mahmutbegović, nosilac liste SDA za Skupštinu SBK Tahir Lendo i kandidat za Skupštinu SBK Nisvet Hrnjić.