Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović razgovarao je danas u Sarajevu s visokom delegacijom Grupacije zastupnika Evropske pučke stranke (EPP) u Evropskom parlamentu koja boravi u posjeti Bosni i Hercegovini.

Kako je navedeno na službenom Twitter nalogu predsjednika Izetbegovića, razgovarano je o aktuelnoj političkoj  krizi u Bosni i Hercegovini, ali i o evropskoj budućnosti zemlje.

Delegacija Grupacije zastupnika Evropske pučke stranke (EPP) u Evropskom parlamentu boravi u dvodnevnoj posjeti BiH u okviru koje će se susresti s međunarodnim predstavnicima u BiH, predsjednicima političkih stranaka kao i predstavnicima organizacija civilnog društva.

Delegaciju predvodi voditelj zastupničkog kluba Manfred Weber, a u posjeti s njim su još i potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a Željana Zovko, predsjednik Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta David McAllister te koordinator grupe za zapadni Balkan EPP-a Andrey Kovatchev.

Tokom posjete planiran je susret i sa predsjednicima drugih stranaka u BiH, međunarodnim dužnosnicima te predstavnicima organizacija civilnog društva.