U organizaciji Mjesnog odbora SDA Donja Mahala, kandidati Stranke demokratske akcije upriličili su druženje s građanima Mostara na raskršću kod Lučkog Mosta. Budući da je SDA stranka koja djeluje sa narodom, za narod i sve svoje aktivnosti sprovodi u svrhu koristi građana BiH, odlučeno je da se otvori još jedan kanal komunikacije koji omogućava direktnu interakciju putem razgovora i podjele promotivnih materijala na info pultu.

Građanima su dijeljeni promotivni materijali, uključujući Izbornu platformu SDA za Opće izbore u BiH 2018: „Stabilnost, razvoj, integracije“. Građani su imali priliku razgovarati s kandidatima GO SDA Mostar za sve nivoe vlasti na predstojećim izborima, saznati šta je urađeno u prethodnom periodu i šta se planira uraditi u nadolazećem vremenu.

„Ovdje smo da se družimo i razgovaramo s građanima Mahale i Luke, te da ih pozovemo da izađu na predstojeće izbore i daju svoj glas listi Stranke demokratske akcije.”, rekao je Esad Pobrić, kandidat za Skupštinu HNK. 

Kandidatkinja za Skupštinu HNK, Alisa Hajdarević, naglasila je da je ovo veoma značajan period, kako za Mostar i Hercegovačko-neretvanski kanton, tako i državu Bosnu i Hercegovinu. „Želimo se obratiti mladima, želimo da ostanu ovdje jer svojim idejama i radom, mladi mogu pomoći razvoj ovog društva i stvoriti novu poduzetničku generaciju koja nam je neophodna za rast i razvoj privrede u BiH. Svjedoci smo da kad je god bila jaka SDA, koja se zalaže za jaku stabilnu državu gdje vlada jednakost i nacionalna ravnopravnost, bila je jaka i Bosna i Hercegovina.”, poručila je Amra Sarić.

Cilj druženja, pored predstavljanja kandidata i izbornih platformi SDA građanima grada Mostara je i poruka da su kadrovi Stranke demokratske akcije uvijek dostupni svim građanima.

Počasna konzulica BiH u Australiji i kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Đemila Gabrijel, poručila je: „Razlog današnjeg susreta s građanima je jednostavno da nas upoznaju, da donesu odluku kome da daju svoj glas, kome da daju svoje povjerenje. Smatram da je mnogo kvalitetnih ljudi na listama SDA, a također pozivam da građani daju svoj glas gospodinu Šefiku Džaferoviću za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.”

Građani Mostara su i ovaj put iskazali veliki interes za aktivnosti SDA i provodili vrijeme u razgovoru s kandidatima koje će moći birati na predstojećim izborima. To je još jedan pokazatelj da su kandidati SDA iz naroda i s narodom, što je simbolički iskazano i u službenom motu stranke za predstojeće izbore.