Mjesni odbor Šehovina – Luka 1 Stranke demokratske akcije upriličio je druženje sa građanima naselja Šehovina koje je održano na tri lokacije u naselju.

Građanima su predstavljeni realizovani projekti i aktivnosti koje su na različite načine pomogli ili omogućili kadrovi SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Predstavljeni su i kandidati Gradskog odbora SDA Mostar za različite nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini. Na sve tri lokacije, ukupno je bilo prisutno skoro 150 ljudi koji su aktivno učestvovali u razgovoru sa kandidatima i članovima SDA.

Svaka aktivnost koju SDA provodi je na bazi prijedloga sa terena

Građani su pohvalili rad kadrova SDA i brojne projekte realizovane na području Šehovine u proteklom periodu. Urađen je niz infrastrukturnih projekata među kojima asfaltiranje više ulica u naselju, te brojni ekološki i sportsko-rekreacioni projekti.

Predsjednik Mjesnog odbora SDA Šehovina – Luka 1, Alen Boškailo obratio se prisutnima poručivši: „Sve što smo uradili ovdje. Sve projekte koje smo realizovali, realizovali smo zahvaljujući ovim ljudima ovdje. SDA je uvijek bila uz narod, uz Šehovinu, a isto tako je uvijek Šehovina bila uz SDA. Ukoliko želimo da nastavimo u pravcu razvoja, treba da znamo koga podržati. Ova stranka je snaga naroda.“

Naglašeno je kako je u pripremi niz projekata za koje su sredstva već obezbijeđena i koji bi u skorije vrijeme trebali biti realizirani, poput izgradnje sportskog terena u blizini škole, te vrlo važnog projekta rješavanja oborinskih i otpadnih voda za čitavo naselje.

Građanima Šehovine obratio se i Alija Šunje, kandidat za Skupštinu HNK rekavši da je za ostvarenje svih urađenih projekata trebalo puno političke borbe i zalaganja.

Prisutnima se obratio i Esad Pobrić, predsjednik Odbora SDA Gradskog područja Stari grad i kandidat za Skupštinu HNK s porukom da su kadrovi SDA uvijek tu za građane.

„SDA je opredijeljena da osluškuje potrebe građana. Svaki budžet koji se donese, svaka aktivnost koja se provodi jeste na bazi prijedloga sa terena.“

Platforma SDA je jačanje države BiH

Salem Marić, predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar i kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH govorio je o brojnim infrastrukturnim projektima koji su urađeni na području grada Mostara i istakao da SDA, 07.10. očekuje pobjedu.

„Očekujemo da u narednom mandatu završimo započete projekte i započnemo nove, krucijalne projekte na području Mostara.“, poručio je Salem Marić i podvukao važnost izbora gospodina Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Skupštine HNK u aktualnom mandatu i nosilac kantonalne liste SDA, Šerif Špago podsjetio je na presudnu važnost očuvanja pariteta vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i naglasio: „SDA je jedina stranka koja ima platformu, organizaciju i kadrove koji se mogu nositi sa aktuelnim izazovima, s jasnim ciljem jačanje države BiH kroz izgradnju njenih Institucija i ubrzanje reformskih procesa vezanih za integracije u EU i NATO.“

Adil Šuta, kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH, podsjetio je da su Bošnjaci HNK od rata na ovamo uvijek imali direktno izabranog delegata u državnom parlamentu, ali i upozorio da na ovim izborima velik broj stranaka pretendira na biračko tijelo Bošnjaka što predstavlja veliku opasnost od rasipanja glasova.

Birajte ljude koji vole ovaj grad i našu domovinu

Senad Suljić, direktor Centra za kulturu i kandidat za Skupštinu HNK, istakao je da su kadrovi SDA u proteklom mandatu ostvarili brojne projekte na području grada Mostara.

„Projekt kulture, samo je jedan od projekata koje je ovaj tim napravio u proteklom periodu. Centar za kulturu je obnovljen i rekonstruisan. Uvezale su se javne ustanove od Narodnog pozorišta, Biblioteke, Muzeja Hercegovina, Pozorišta lutaka. To je samo jedan od projekata.“, poručio je Senad Suljić i pozvao na podršku liste SDA: „Birajte ljude koji vole ovaj grad i ovu domovinu i koji se zalažu za ovaj grad i našu domovinu. Na nama je da je očuvamo i unaprijedimo.“

U razgovoru s građanima Šehovine, poslana je poruka snage naroda, naglašena važnost izlaska na izbore 07.10., te izbora Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Mostarski.ba