Šefik Džaferović, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na općim izborima 2018. godine glasao je jutros na biračkom mjestu u Zenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Džaferović je u pratnji supruge Vildane došao na biračko mjesto u Zenici u OŠ “Musa Ćazim Ćatić”, gdje je glasao. Nakon obavljenog glasanja Džaferović je rekao kako građani danas određuju budućnost države.

– Želim da današnji izborni dan protekne u demokratskoj atmosferi, da građani BiH slobodno iskažu svoju volju i na taj način odrede budućnost naše domovine u naredne četiri godine. Našoj zemlji je potrebna stabilnost, ekonomski prosperitet i integracije. Potrebno je već od sutra početi raditi na uspostavi stabilnih parlamentarnih većina kako bi što prije dobili vlade na svim nivoima i krenuli u realizaicju ovih ciljeva – rekao je Džaferović, te poručio ”očekujem snažnu pobjedu”.

Više od tri miliona birača bira članove Predsjedništva BiH, predsjednika i potpredsjednika RS-a, zastupnike u Zastupnički dom PSBiH, Parlamenta FBiH, Narodne skupštine RS-a te skupštine u deset kantona u FBiH.

BPORTAL