Vijesti / Novosti

Žene AK Partije iz Istanbula u posjeti organizaciji Žene SDA

Objavljeno: 17.09.2021. u 16:01

Danas je u dvodnevnu  zvaničnu posjetu organizaciji  Žene SDA,  doputovala   delegacija Pokrajinske ženske podružnice AK Partije u Istanbulu.

U delegaciji su predsjednica av.dr.Rabija Ilhan, potpredsjednica Elif Basgoze i saradnica Fatimatuzzehra Karanfil.

Odmah po dolasku u Sarajevo, delegaciju je u Centrali SDA primila Kenela Zuko, predsjednica organizacije Žene SDA. Na sastanku su prisustvovale i potpredsjednice  Amina Kavazović, Irhada Srtukar, Emina Babić i  Senada Kapić.

Predsjednica Zuko se zahvalila gošćama iz Istanbula na uzvratnoj posjeti  i izrazila zadovoljstvo nastavkom saradnje,  koja je uspostavljena prilikom posjete organizacije Žena SDA,  Pokrajinskoj ženskoj  podružnici AK Partije u Istanbulu.

Gošće su upoznate sa  aktivnostima,  koje će u njihovu čast  biti realizovane tokom vikenda,   kako bi se što bolje  osjećale u Sarajevu i Bosni  i Hercegovini.

Predsjednica Ilhan se  zahvalila u svoje ime i u ime svojih saradnica  na pozivu i gostoprimstvu, i izrazila nadu  da će se ovakve posjete i saradnja  između dvije stranke, a posebno na nivou organizacija žena,  nastaviti i ubuduće na obostrano zadovoljstvo.