U Bratuncu, Srebrenici, Zvorniku i Janji, u protekla četiri dana, održani su centralni predizborni skupovi koalicije „Zajedno za BiH“(SDA, SBiH i BPS), na kojima su građani dali veliku podršku kandidatima ove koalicije.

Najprije je u nedjelju, na platou ispred Mjesne zajednice u Konjević Polju, uz prisustvo nekoliko stotina građana, održan predizborni skup ove koalicije. Na skupu su, između ostalih, govorili Ramiz Salkić, kandidat za predsjednika/potpredsjednika bh. entiteta RS, Edin Ramić, nosilac liste za Narodnu skupštinu RS i Adib Đozić, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine. Govorio je i Ćazim Jusupović, kandidat za Narodnu skupštinu RS.

Dan kasnije, u prepunom Kulturnom centru u Srebrenici, također je održan skup ove koalicije. Kao domaćin, na skupu se obratio Alija Tabaković, predsjednik SDA Srebrenica, a govorio je i Azir Osmanović, kandidat za Narodnu skupštinu RS.

Prisutnima su se obratili i Salkić, Ramić i Đozić, te bivši načelnik Srebrenice Abdurahman Malkić. Na skupu su predstavljeni svi kandidati za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice 7 i Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine iz izborne jedinice 3.

Odlična atmosfera je vladala i preksinoć na skupu u prepunoj sportskoj dvorani u naselju Križevići kod Zvornika. Stanovnici ovoga kraja su podržali Salkića, Ramića, Đozića i sve druge kandidate koalicije. Na skupu se obratio i Mersad Mehmedović, kandidat iz Zvornika za Narodnu skupštinu RS.

Četvrti skup je održan u Janji, jednoj od najvećih povratničkih zajednica u Bosni i Hercegovini. Mnogobrojni stanovnici ovog mjesta su sinoć ispunili Dom kulture u ovom mjestu, a njih preko 100 je ostalo ispred objekta.

Tokom skupa, prisutnima su se obratili Dževad Mahmutović, predsjednik SDA Srednje Podrinje, Senija Bubić, predsjednica Asocijacije žena SDA Bosne i Hercegovine i Samir Baćevac, nosilac liste za Narodnu skupštinu RS (izborna jedinica 6).

Na kraju skupa, govorili su Ramiz Salkić, kandidat koalicije za predsjednika/potpredsjednika bh. entiteta RS i Adil Osmanović, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine(izborna jedinica 2).

BPORTAL