Šesta redovna sjednica Predsjedništva organizacije Žene SDA održana  je  u Brčkom  u  Domu “Islahijeta”, na kojoj se između ostalog razmatrala realizacija Strategije rada kroz akcione planove.

Nakon prezentiranih izvještaja, za posljednja tri mjeseca,  od strane predsjednica KO/RO Žene SDA, te koordinatorica  ispred Predsjedništva  Žene SDA,  zaključeno je da se u većini KO/RO/GO/OO  kontinuirano provodi usvojena Strategija rada.

Na sjednici je donesena Odluka o uvođenju Povjereništva u OO Žene SDA Zavidovići, Visoko, Živinice, Novi Grad  i produženju mandata Povjereništvima OO Žene SDA Gradačac, Centar Sarajevo i KO Žene SDA Sarajevo.

Na sjednici Predsjedništva organizacije Žene SDA pružena je puna i bezrezervna  podrška predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću, u njegovoj stalnoj borbi za državu Bosnu i Hercegovinu i sve njene  građane.

Povodom obilježavanja predstojećeg Međunarodnog dana  ljudske solidarnosti, 20. decembra,  članice organizacije Žene SDA planiraju niz aktivnosti na terenu.

Nakon sjednice Predsjedništva organizacije Žene SDA,  održan je okrugli sto na temu ” Od devastacije porodice do destrukcije društva”.

Tokom tribine, razgovarano je o brojnim problemima koji se tiču ostvarivanja jednakih prava u oblasti zaštite porodice te je naglašeno kako se u budućnosti problemi ovakvog tipa moraju institucionalno rješavati.