Istakao je da su blagdani uvijek dodatna prilika da se pomognu i podrže oni najugroženiji, ali i prilika da se vjernici vrate najvećim vrijednostima, među kojima je i porodica.

Naglasio je da su bosanski katolici Hrvati, kao i Bošnjaci muslimani, u bh. entitetu RS  u teškom položaju, te da očekuje od nadležnih u bh. entitetu RS da otklone diskriminaciju koja se provodi nad njima.

- Radost blagdana na ovim prostorima uvijek se dijelila sa komšijama, čime se čvrsto gradilo međusobno poštovanje i tolerancija. Zbog toga, na ovu našu tradiciju trebamo biti ponosni, ali je i dalje njegovati. Nadamo se da će ove vrijednosti biti sastavni dio života građana Bosne i Hercegovine i u narednim decenijama i stoljećima, te da će nove generacije nastaviti graditi društvo jednakih prava i mogućnosti za sve građane na cijeloj teritoriji naše domovine.

Sve religije nam govore da razdvajamo dobro od lošega, da budemo na strani pravde, da njegujemo pozitivne vrijednosti, ali i da brinemo o našim komšijama. Zato, neka ovi principi budu temelj na kojem će se u budućnosti graditi odnosi među narodima u našoj zemlji.

Ovogodišnji Uskrs, kojeg dočekujete u vanrednim okolnostima, prilika je da se vjernici vrate najvećim vrijednostima, jedna od njih je svakako porodica. Ovaj, ali i drugi blagdani, uvijek su dodatna prilika da se pomognu i podrže oni najugroženiji. Bosanski katolici Hrvati u bh. entitetu RS su u teškom položaju kao i Bošnjaci muslimani. Očekujemo od nadležnih u bh. entitetu RS da konačno otklone diskriminaciju koja se provodi prema Hrvatima katolicima i Bošnjacima muslimanima.

Sa željom da ovaj blagdan donese bolji život, nadu, mir i sreću, svim katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini želim sretan Uskrs, stoji u čestitci koju je potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić uputio katoličkim vjernicima u povodu katoličkog praznika Uskrsa.

KABINET POTPREDSJEDNIKA RS