Kako je naglasio predsjednik Općinskog odbora SDA Bosanska Krupa i kandidat za Skupštinu USK Mehmed Mahmić, jedino SDA ima snagu da u centru Krupe okupi tako veliki broj građana. „Ostale su stranke svoje skupove organizovale u Domu kulture, jer očito ne mogu čista obraza izaći pred narod. Mi možemo jer smo četiri godine radili na tome da Krupa bude jača, uređenija, da dovedemo ovdje što više projekata sa kantona i Federacije. Bili smo na terenu čitav mandat, radili smo za sve građane naše općine i taj će nam rad 7. oktobra donijeti pobjedu“, kazao je Mahmić.

Preko tri miliona KM direktnih ulaganja u Bosansku Krupu su rezultat zalaganja predstavnika ove općine u institucijama vlasti, ali i podrške svih izabranih zvaničnika SDA iz Unsko-sanskog kantona.

Skupu obratili su se i krupski kandidati za Skupštinu USK i Parlament Federacije, ali i nosioci lista za sve nivoe vlasti. Almin Handanagić, nosilac liste za Skupštinu USK. Govorio je o iskustvu koje SDA, kao jedina relevantna politička snaga nudi građanima. „Oni drugi koji obećavaju, oni samo ostavljaju iza sebe pustoš, jer oni nemaju sposoban tim i ljude koji mogu odgovoriti na sve izazove i zadatke. Kada su drugi vodili procese BiH je bila slaba, uvijek kada SDA vodi procese naša država je jaka i stabilna“, rekao je Handanagić.

Nosilac liste za Parlament F BiH Asim Kamber je pohvalio lokalne predstavnike SDA Bosanske Krupe na višim nivoima: „Bez obzira što je SDA opozicija u Bosanskoj Krupi, vi ste u vašu općinu donijeli značajan broj projekata. Ta činjenica zapravo govori da su nam građani i njihovi interesi na prvom mjestu. Kamber je podsjetio i na Dodikove izjave „Kako Srbi i RS neće u Nato i ni u kakve integracije“. Čović nam je jučer poručio kako će nas Hrvati uvesti u EU, jer su eto oni „odabrani da nas vode“.

„Mala je razlika između vođenja Bošnjaka na Heliodrome i Manjače u nedavnoj prošlosti i tobože današnjih njihovih namjera. A oni ni ne kriju da je to Podjela BiH. Zbog toga Bošnjaci ne trebaju dijeliti svoje glasove, jer će na taj način omogućiti da Dodikov SNSD-e i Čovićev HDZ-e biraju partnera. Zbog toga priželjkuju oslabljenu SDA kako bi realizirali ciljeve iz Karađorđeva. Vaša posjeta večeras dragi Krupljani jasno svjedoči da im to nećemo dopustiti“, kategoričan je bio Kamber.

Nosilac liste za Parlament BiH Šemsudin Dedić poručio je da ovo nisu izbori za fotelje, već za državu i narod. „U proteklom mandatu SDA i ja kao njen ministar značajno smo podržali razvoj Bosanske Krupe i svih gradova koji su imali spremne projekte. Svaka općina koja je imala spremne projekte i na vrijeme ih realizirala, dobila je našu podršku. Mi u SDA nikada projekte nismo posmatrali kroz političku prizmu i zbog toga se razlikujemo od drugih političkih partija. Njihov prioritet su uvijek projekti koji su za njihove glasače i koji će im donijeti glasove i kratkoročnu korist. Naš prioritet je država Bosna i Hercegovina i projekti koji će biti u službi svih građana“, zaključio je Dedić.

Sa skupa je još jednom upućena snažna podrška kandidatu SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Šefiku Džaferoviću. Jedino Džaferović – iskusni borac za Bosnu i Hercegovinu – garantuje da će interesi države uvijek biti na prvom mjestu, istaknuto je.