Po dolasku u Veliku Kladušu, predsjednicu Zuko su u svojstvu domaćina dočekali Senada Kapić, potpredsjednica organizacije Žene SDA BiH, Husnija Kudić potpredsjednik KO SDA USK-a, Asmir Ćufurović, predsjednik OO SDA Velika Kladuša i zastupnik u Skupštini USK-a, te Semra Okanović, predsjednica Asocijacije mladih SDA Velika Kladuša.

Prilikom susreta razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji, te lokalnim izborima. Prisutni su izrazili zahvalnost i zadovoljstvo dolaskom predsjednice Zuko i njenim angažmanom na afirmaciji i ulozi žene u izbornom procesu.

Organizacija Žene SDA Velika Kladuša, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, upriličila je  tribinu na temu:  „Socijalna politika na lokalnom nivou“.

Na početku tribine prisutnim su se obratile Bisenija Mušedinović, predsjednica organizacije Žene SDA USK i Aida Kljaić-Dizdarević, predsjednica organizacije Žene SDA Velika Kladuša.

Uvodničarka  na tribini Bernada Jukić- Kličić, aktuelna zastupnica u Skupštini USK-a, govorila je o ulozi socijalne politike na federalnom, kantonalnom i lokalnom nivou, dok je  Semra Okanović, predsjednica Asocijacije mladih SDA Velika Kladuša, svoje izlaganje usmjerila na ulogu zdravstvenih radnika.

Predsjednica Kenela Zuko je tokom svog obraćanja  izrazila zadovoljstvo što je u Velikoj Kladuši, u historijskom momentu za građane ove općine. U svome izlaganju posebno je ukazala na ulogu žene u izbornom procesu dajući podršku ženama koje su na listama za lokalne izbore, apostrofirajući  da samo radom, zalaganjem i čestitošću  mogu ostvariti ciljeve, uz međusobnu podršku i zajedništvo, kao neminovnost i imperativ.

Tribini su uz domaćine prisustvovale i Najla Muratović, zastupnica u Skupštini USK,  Elma Ferizović, članica Predsjedništva organizacije Žene SDA BiH, Ismeta Bajrić, predsjednica gradske organizacije Žene SDA Cazin.