Kandidat za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH Salmir Kaplan i predsjednik Općinskog odbora SDA Stolac govorio je o projektima koje je Stranka demokratske akcije pokrenula i provela tokom proteklih godina u Stocu.

“Brojni su projekti koje smo realizovali u teškim uslovima za Bošnjake u Stocu. Pred nama je put, kojim moramo zajednički kročiti. Nastaviti ćemo raditi u interesu svih koje vole Stolac” rekao je Kaplan.

 

On je dodao kako je od krucijalne važnosti da se pored kandidata iz Stoca i Hercegovačko-neretvanskog kantona podrži kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva – Šefik Džaferović.

“Veoma je važno da građani Stoca i cijele BiH  podrže kandidata SDA Šefika Džaferovića za člana Predsjedništva BiH. Potrebna je Vaša podrška svim kandidatima stranke” rekao je Kaplan.

Kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, uspješna poslovna žena, gospođa Đemila Gabriel na najbolji način se predstavila  Stočanima. U svom obraćanju predstavila je svoj uspješni put od Krajine do Australije, koji je baziranom na upornom i predanom radu, a koji je rezultirao velikom poslovnom karijerom, osnivanjem firmi koje i danas broje stotine uposlenih ljudi.

“Po pozitivnim djelima zna me Krajina i Sarajevo, a sada mi je namjera da me na najbolji način, kroz uspjeh upozna i Hercegovina. Odabrala sam ovaj dio BiH gdje namjeravam živjeti nakon izbora. Kao uspješna poslovna žena želim ulagati u razvoj Hercegovine, te raditi na poboljšanju uslova života” rekla je Gabriel.

Pred održavanje skupa, uvidjevši nedostatke sa kojima se suočavaju djeca u stolačkoj osnovnoj školi, gospođa Gabrijel je Osnovnoj školi Stolac donirala lopte i školsku tablu.

Kaplan je pozvao Stočane na Centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije koji će se u ovom gradu održati 30.9.2018. godine u 19:00 sati.