Javna tribina mjesnog odbora Bijelo polje, Stranke demokratske akcije, održana je u salonu Borik u Potocima, pred više od tri stotine članova, simpatizera i prijatelja SDA. Na tribini su prikazani značajni rezultati ostvareni na području Bijelog polja u prethodnom periodu te predstavljeni kandidati Gradskog odbora SDA Mostar za sve nivoe vlasti u BiH.

Bijelo Polje – Neosvojiva tvrđava SDA   

Prisutnima su predstavljeni brojni ostvareni rezultati, vidljivi po čitavom Bijelom polju, koje su omogućili kadrovi SDA, djelujući kroz različite nivoe vlasti. Mnoštvu okupljenih na tribini, obratili su se gospodin Ibrahim Čolaković, u ime mjesnog odbora SDA Bijelo Polje te kandidati za Skupštinu HNK koji dolaze s područja tog mjesnog odbora – doktorica stomatologije Nermana Bubalo, diplomirani građevinski inženjer Alija Šunje, te diplomirani pravnik Mirsad Brekalo.

Poručeno je kako nekadašnja općina Sjever i bjelopoljska kotlina ne nose slučajno epitet neosvojive tvrđave SDA, stranke koja se od svog osnivanja zalagala, borila i izborila za sigurnu, nezavisnu i suverenu državu BiH, nacionalna i vjerska prava Bošnjaka, ali i ravnopravnost svih građana Bosne i Hercegovine.

Glas za SDA, glas je za jaku Bosnu i Hercegovinu   

Prisutnima su se obratili i nosilac kantonalne liste, predsjedavajući kantonalne skupštine, gospodin Šerif Špago; te predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, gospodin Edin Mušić.

Poručeno je da ne treba nasjedati na različite obmane te kako Stranka demokratske akcije na predstojećim izborima očekuje ubjedljivu pobjedu, veću nego ikada ranije. Istaknuto je da je Snaga naroda u jedinstvu te da je jedinstvo jedini način da se provedu sve neophodne reforme u cilju pune stabilnosti i brzog razvoja države BiH. Budući uspjeh SDA, uspjeh je i države Bosne i Hercegovine.

Nakon potpune finansijske stabilizacije Hercegovačko-neretvanskog kantona, SDA očekuje podršku građana na izborima, kako bi u narednom mandatu napravila i veće iskorake u oblasti privrede, sa posebno definisanim mjerama podsticanja zapošljavanja, prije svega mladih ljudi.

Poručeno je kako su kadrovi SDA bili na čelu progresivnih snaga koje su poput feniksa, podigle ovu državu iz pepela i neprestano je vodili ka progresu, osiguravajući snažnu i stabilnu probosansku političku poziciju, stabilne vlade, reforme za jačanje države i ubrzano kretanje ka euroatlantskim integracijama.

Važnost glasa za SDA i izbora Šefika Džaferovića

Napomenuto je da je period kada SDA nije bila pobjednička stranka, najgori period u posljeratnoj historiji Bošnjaka, kada je pozicija bošnjačkog naroda i probosanskih snaga stalno slabljena, zajedno sa državom BiH, da je to period kada su neprijatelji BiH ponovo počeli da destabiliziraju državu i crtaju razne karte s čim nisu prestali ni danas.

Na javnoj tribini Mjesnog odbora SDA u Potocima, naglašena je važnost izlaska na izbore i glasa za Stranku demokratske akcije na predstojećim izborima, te izbora Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.