Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se danas u Bihaću sa predstavnicima Kantonalnog izvršnog odbora SDA Unsko-sanskog kantona (USK), te sa izabranim i imenovanim zvaničnicima Stranke iz ovog kantona.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima Kantonalnog odbora SDA USK i svih općinskih organizacija na području USK, te o saradnji sa višim nivoima vlasti.

Presjek aktuelne situacije u USK dali su potpredsjednik SDA Šemsudin Dedić i predsjednik Kantonalnog odbora SDA USK Jasmin Musić.

Tokom razgovora su pozdravljeni projekti i mjere koje Vlada FBiH provodi s ciljem podrške kantonalnim nivoima vlasti i lokalnim zajednicama. Posebno je istaknuta važnost adekvatnog i transparentnog utroška novčane pomoći koju Vlada FBiH dodjeljuje kantonima.

Prezentirani su projekti iz oblasti saobraćajne infrastrukture, zdravstvenog sektora i privrede koji se finansiraju iz federalnog budžeta, kao i projekti koje realiziraju načelnici i gradonačelnici iz SDA.

Predsjednik Izetbegović je upoznao prisutne sa ključnim političkim aktuelnostima u Bosni i Hercegovini i sa planovima za buduće djelovanje stranke.