Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije kazao je večeras da je SDA iznijela brilijantnu pobjedu na danas održanim izborima, naročito kandidat za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

PRESS SDA

“Šefik Džaferović je pobjedio u svim izbornim jedinicama, osim u Tuzlanskom kantonu. Čestitam i Ramizu Salkiću koji je pobijedio za potpredsjednika Republike Srpske”, rekao je Izetbegović.

Izetbegović je kazao da je SDA najjača stranka u BiH.

“I kao što rekoh, neki koji su izgovarali teške riječi tokom kampanje, bespotrebno, završili su tamo gdje im je i mjesto, na šestom, sedmom ili osmom mjestu”, poručio je lider SDA.

Komentarišući nezadovoljstvo Dragana Čovića, Izetbegović je kazao da su i Bošnjaci nezadovoljni nekim stvarima u zemlji, ali da će sve funkcionisati u skladu s ustavnim uređenjem.

“Ni Bošnjaci nisu zadovoljni s tim da nas je u ovoj zemlji 50 posto, a pripada nam trećina vlasti i to je tako. Nismo zadovoljni ni time što postoji Republika Srpska, niti činjenicom da je Federacije BiH podijeljena na kantone. Svi nešto trpimo. Preporučio bih Čoviću da bude dio vlasti i predstavlja hrvatski narod proporcionalno osvojenim glasovima”, kazao je on.