Predsjednik SDA Bakir Izetbegović primio je delegaciju SDA Tuzlanskog kanton, koju su, uz predsjednika kantonalnog odbora Fahrudina Skopljaka, činila i četvorica novoizabranih predsjednika gradskih i općinskih odbora SDA.

Nakon provedenih unutarstranačkih izbora za predsjednika Gradskog odbora SDA Srebrenik izabran je Edin Vikalo, inženjer elektrotehnike, na čelu Gradskog odbora SDA u Gradačcu bit će Bahrudin Ahmetagić, politolog, dok će predsjednik Općinskog odbora SDA Doboj Istok biti aktuelni načelnik ove općine Kemal Bratić. Za predsjednika Općinskog odbora SDA u Sapni izabran je 27-godišnji Seid Dedić, inženjer šumarstva.

Novoizabrani predsjednici informirali su Izetbegovića o aktuelnoj situaciji u svojim lokalnim zajednicama, te predstavili viziju i planove za buduće djelovanje SDA u ovim sredinama.

Izetbegović je pružio podršku i poželio sreću novoizabranim predsjednicima, naglašavajući da SDA mora nastaviti sa unutrašnjom reformom, u kojoj će se, uz iskusne kadrove, u stranačkoj strukturi otvoriti prostor za mlade ljude.