Vijesti / Izbori

IZETBEGOVIĆ NA SKUPU U VOGOŠĆI UPUTIO POZIV KANDIDATIMA, ČLANOVIMA I SIMPATIZERIMA SDA

Objavljeno: 27.09.2022. u 19:36

U Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ u Vogošći održan je skup Stranke demokratske akcije, na kojem su predstavljeni kandidati SDA sa područja Kantona Sarajevo za sve nivoe vlasti .

Na skupu se obratio i predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Izetbegović je pozvao sve prisutne kandidate, članove, aktiviste i simpatizere SDA da u narednim danima ulože dodatni napor i objasne svojim komšijama, prijateljima i rodbini zašto trebaju 2. oktobra izaći na izbore i glasati za SDA.

- Pitajte ih jesu li zadovoljni onim što je radila Vlada KS. Pitajte ih za koliko je vlast uvećala dug i kako su potrošili taj novac. Pitajte ih znaju li za tajne ugovore, zaobilaženje javnih nabavki i pogodovanje stranačkim firmama. Pitajte ih jesu li zadovoljni načinom zapošljavanja u javni sektor KS i da li je to najavljivana borba protiv nepotizma i stranačkog zapošljavanja. Pitajte ih da li žele sistem vrijednosti kakav im nudi vlast u KS, u kojem nema mjesta za ezan i selam, ali ima za blokiranje grada zbog parada, nemoralne performanse u centru i emitovanje filmova na 11. juli u kojima se negira genocid – poručio je Izetbegović.

Pozvao je Izetbegović prisutne da upozore sve građane na specijalni rat koji se vodi protiv BiH, bošnjačkog naroda i svih bosanskohercegovačkih patriota, ciljeve tog specijalnog rata, ali i da podsjećaju na sve ono pozitivno što je SDA uradila u protekle tri decenije.

- Podsjetite ih da ne postoji nijedan problem koji je ovu zemlju i ovaj narod pogodio, a da ga SDA nije riješila. Podsjetite ih da je SDA u posljednja dva mandata zaustavila sve što su pokušavali SNSD, Dodik i Narodna skupština RS-a, da nismo dozvolili formiranje vlasti dok nismo nastavili NATO put, da smo odbranili Ustavni sud BiH i našim apelacijama na tom sudu sačuvali imovinu države i njene nadležnosti. Podsjetite ih da su neki pomagali u Neumu da se BiH dotegne luđačka košulja koja nam je navučena u Dejtonu – kazao je Izetbegović.

Izetbegović je poručio da su naredni Opći izbori najvažniji od okončanja agresije na BiH, te da se država nalazi na historijskoj raskrsnici između najteže krize i najvećeg napretka.

- Istaknite im da nam je potrebna najveća pobjeda, da je neophodno ojačati motor koji decenijama vuče ovu zemlju naprijed – izjavio je Izetbegović.

Prisutne je pozvao da građanima objasne da SDA može osigurati mir, stabilnost i zaustavljanje procesa odlaska mladih, veliku izgradnju saobraćajne i energetske infrastrukture i najveći postratni napredak u svim bitnim segmentima.

- Ukažite im da ćemo do kraja narednog mandata povećati plaće i penzije za 50 posto. Podsjetite ih da sam obećao 100.000 radnih mjesta, da su se neki smijali i dovodili to u pitanje, a da smo za sedam godina otvorili više od 110.000 radnih mjesta – kazao je Izetbegović.

Izetbegović je pozvao prisutne da izađu na izbore, ali i da motivišu sve neodlučne i one koji ne prepoznaju važnost glasanja i biranja najsnažnije patriotske stranke koja je u stanju odgovoriti na sve izazove.