Kandidati Stranke demokratske akcije upriličili su druženje s građanima Mostara na trgu Musala. Zbog velikog odziva na tribine i skupove u organizaciji SDA, odlučeno je da se otvori još jedan kanal komunikacije s građanima putem razgovora i podjele promotivnih materijala na info pultu.

Danas u sklopu aktivnosti na predizbornoj kampanju, mi smo ovdje na Musali, na našem info pultu, gdje prezentujemo našu platformu za naredne izbore i sa građanima razgovaramo o svim pitanjima koja oni smatraju da su bitna i koja bi u narednom periodu trebala biti tretirana kroz rad organa, kako u zakonodavnoj tako i izvršnoj vlasti”, rekao je Šerif Špago, nosilac liste za Skupštinu HNK.

Cilj druženja, pored predstavljanja kandidata i izbornih platformi SDA građanima grada Mostara je i poruka da su kadrovi Stranke demokratske akcije uvijek dostupni svim građanima.

Ovo je jedna poruka koja treba da pokazuje našu snagu, da pokaže naš dosadašnji rad, te da je ono što smo radili bilo u interesu naroda i ove zajednice. Zajedno smo sa narodom, nemamo se čega stidjeti, narod je s nama jer mi smo snaga naroda i mi se nadamo sigurno da ćemo i pobijediti i da ćemo i poslije izbora nastaviti ovako druženje u gradu Mostaru”, istakao je predsjednik Gradskog odbora SDA i kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Salem Marić.

Građani su imali priliku razgovarati s kandidatima GO SDA Mostar za sve nivoe vlasti na predstojećim izborima, saznati šta je urađeno u prethodnom periodu i šta se planira uraditi u nadolazećem vremenu. Građanima su dijeljeni i promotivni materijali, uključujući Izbornu platformu SDA za Opće izbore u BiH 2018: “Stabilnost, razvoj, integracije”.

Ovdje smo da budemo otvoreni za pitanja, sugestije građana,  a ne samo da podijelimo promotivni materijal. Ovdje smo da građani vide da nemamo zbog čega da ne izađemo, možemo svijetla obraza odgovoriti na sva pitanja i naravno da dobijemo njihovu podršku na predstojećim izborima”, poručila je prof.dr. Elvira Dilberović, ministrica Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Pored aktivnosti na info pultu, kadrovi SDA za nadolazeće izbore poručili su da stoje na raspolaganju građanima za sva pitanja, sugestije i razgovor – ne samo danas nego svakog dana.

Ovaj proces ćemo nastaviti i u narednim danima. Pozivamo građane da se slobodno obrate da li u naše prostorije ili ovdje u našim info pultovima. Otvoreni smo za sve sugestije, pitanja, razgovor i da pokažemo snagu naroda skupa”, naglasio je Adil Šuta, kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Građani Mostara su i ovaj put iskazali veliki interes za aktivnosti SDA i provodili vrijeme u razgovoru s kandidatima koje će moći birati na predstojećim izborima. To je još jedan pokazatelj da su kandidati SDA iz naroda i s narodom, što je simbolički iskazano i u službenom motu stranke za predstojeće izbore – Snaga naroda.