Vijesti / Novosti

Delegacija Predsjedništva SDA u posjeti KO SDA USK

Objavljeno: 13.11.2021. u 12:30

Delegacija Predsjedništva SDA BiH predvođena potpredsjednikom Refikom Lendom i članovima Predsjedništva Stranke Nerminom Mandrom i Sedadom Dedićem boravi u radnoj posjeti gradskim i općinskim organizacijama Stranke demokratske akcije u Unsko-sanskom kantonu. 

Nakon učešća na javnoj tribini u Bosanskom Petrovcu, delegacija Predsjedništva SDA u pratnji predsjednika KO SDA USK Jasmina Musića boravila je u Cazinu, Velikoj Kladuši, Bužimu i Bihaću. 
 
Na prijedlog rukovodstva GO SDA Cazin, članovi Predsjedništva Stranke posjetu ovoj organizaciji realizirali su u MZ Šturlić, gdje su prije susreta sa članovima Stranke, prisustvovali vjerskom programu organiziranom povodom 40 dana od smrti komandanta "Orlova pravde" i dugogodišnjeg istaknutog člana SDA Vehaba Derviševića. 
 
Nakon polaganja cvijeća na spomen obilježju poginulim pripadnicima Armije RBiH u Velikoj Kladuši, delegacija centrale Stranke susrela se sa rukovodstvom OO SDA Velika Kladuša, pri čemu su informisani o aktuelnim političkim kretanjima na području ove općine. 
 
U okviru susreta sa rukovodstvom OO SDA Bužim i načelnikom Nanićem, članovi Predsjedništva SDA ostvarili su uvid u do sada realizirane projekte uz podršku Vlade Federacije BiH na području Bužima, ali i planovima ove lokalne zajednice za naredni period. 
 
Na kraju, delegacija stranačkog rukovodstva provela je nekoliko sati u razgovoru sa predsjednicima mjesnih odbora, članovima Izvršnog odbora i rukovodstvom Gradske organizacije SDA Bihać. 

 

Svi sudionici jučer održanih aktivnosti izrazili su zadovoljstvo činjenicom da je radna grupa Predsjedništva SDA predvođena potpredsjednikom Lendom odvojila vrijeme za sadržajne i korisne susrete sa stranačkom strukturom u svakoj lokalnoj SDA organizaciji pojedinačno, što je ocijenjeno važnim i za budući period kako bi se intenzivirale stranačke aktivnosti, unaprijedila komunikacija sa višim nivoima vlasti i osigurala brža realizacija utvrđenih projekata.