Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, koji je spreman da svima drži moralne lekcije, mora javnosti objasniti sve detalje i razloge zbog kojih su on i njegovi najbliži saradnici flagrantno prekršili Zakon o finansiranju političkih partija.
 
Služba za reviziju Centralne izborne komisije BiH je utvrdila da je SDP BiH prekršio zakon angažujući firmu za iznajmljivanje dizalica „Promotiv“ iz Širokog Brijega, za potrebe savjetovanja i medijske promocije?!
 
Da stvar bude još sumnjivija, navodni dug SDP-a prema preduzeću iz Širokog Brijega otkupila je firma iz Hrvatske „Analytics Expert“, koja je pod temeljitom istragom hrvatskih policijskih i pravosudnih insitucija zbog pranja novca!
 
Iako je SDP direktno kršio zakon i dijelom je međunarodnog skandala, inače vrlo pričljivi Nikšić se "brani šutnjom" i pokušava finansijsko-političke malverzacije  gurnuti pod tepih. 
 
Najmanje što se od Nikšića i SDP očekuje jeste da javno objasne šta je bio cilj ovih krajnje sumnjivih finansijskih transakcija, i da li su napadi SDP-a na dio probosanske koalicije, ustvari, vraćanje duga hrvatskoj politici zbog usluge koju mu je ova politika učinila. 
 

 

Krajnje je vrijeme da policijske agencije i Tužilaštvo BiH istraže ovaj slučaj, kao što to uveliko rade njihove kolege u Hrvatskoj.