Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, potpredsjednik SDA Denis Zvizdić i generalni sekretar SDA Halid Genjac razgovarali su danas sa predsjednikom Glavnog odbor SDA Šerifom Špagom, predsjednikom SDA HNK Edinom Mušićem, predsjednikom Gradskog odbora SDA Mostar Salemom Marićem i kandidatom za gradonačelnika Mostara dr. Zlatkom Guzinom.

 

Razgovarano je o predizbornoj situaciji u Mostaru, sa naglaskom na predizborne aktivnosti Koalicije za Mostar 2020 i Stranke demokratske akcije koja djeluje u okviru ove probosanske koalicije.

  

Istaknut je izuzetni značaj nadolazećih izbora u Mostaru prvenstveno za građane Mostara, koji će po prvi put nakon 2008. godine imati priliku da ostvare svoje temljno demokratsko pravo. Istovremeno, naglašen je značaj izbora u Mostaru i za sveukupne državne odnose u Bosni i Hercegovini. 

 

Predsjednik Izetbegović iskazao je punu podršku kantonalnoj i gradskoj organizaciji SDA, kao i zajedničkoj probosanskoj listi koju predvodi dr. Guzin, iskazavši puno uvjerenje da uz puni stepen jedinstva probosanski faktor može ostvariti zacrtane političke ciljeve, a to je izbor gradonačelnika i što veći utjecaj unutar Gradskog vijeća.