Gradskom odboru Stranke demokratske akcije (GOSDA) u Tuzli danas je pristupilo preko dvije stotine članova Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) na čelu sa Edimom Kadićem potpredsjednikom NBL-a.

Prijem za nove članove organizovan je u prostorijama GO Tuzla kome su prisustvovali predsjednik GO Tuzla Salko Zilždić i predsjednik Kantonalnog odbora SDA TK Fahrudin Skopljak.

- Odlučio sam nakon što je NBL prestao da postoji. Mi smo dugo vodili razgovore u GO i odlučili da dođemo u SDA. Naš motiv je da Stranka demokratske akcije dobije veći uticaj u Gradu Tuzla jer smatramo da ima mnogo stvari koje treba mijenjati u interesu boljeg života naših sugrađana – izjavio je za Fenu Edim Kadić.

Predsjednik GO SDA Tuzla Salko Zildžić iskazao je svoju dobrodošlicu novim članovima i upoznao ih sa načinom rada i Statutom Stranke demokratske akcije.

- Mi smo u prethodnim danima došli do zaključka da imamo mnogo zajedničkih ciljeva, da nam se neke programske stvari i kroz izbornu platformu i djelovanje nakon izbora podudaraju. Tako da je bivši predsjednik GO NBL-a i potpredsjednik NBL-a odlučio pristupiti Stranci demokratske akcije zajedno sa svojim saradnicima – izjavio je Salko Zildžić predsjednik GO SDA Tuzla.

Kako je za Fenu kazao Zildžić ovaj broj pristupa SDA u Tuzli govori da se vide rezultati principijalnog političkog djelovanja.

- Jedini način borbe protiv neprincipijalne demokratske vlasti u Tuzli je ukrupnjavanje političke scene i prilazak ozbiljnim političkim partijama koje imaju ozbiljne organe, ozbiljne programe i žele ispravno da rade u budućnosti za dobrobit svih građana – izjavio je Zildžić.

Iz NBL-a su poručili da će u narednom periodu u Stranku demokratske akcije pristupiti još dvije stotine članova.